Bowlen bij de ZBV

Bowlen bij de Zaanse Bowling Vereniging

Beste geïnteresseerde,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de bowlingsport.

Bowlen is een leuke en vooral gezellige sport die je in team verband speelt. Of je nu zelf een vrienden-team[1] samenstelt of we gaan voor jou op zoek naar een team die nog spelers zoekt, het is allemaal mogelijk.

Onze bowling vereniging speelt zijn huisleagues in

Bowling & Partycentrum Zaandam,

Vrieschgroenstraat 3

1503 MC  Zaandam

tel. (075) 616 00 00

Speelavonden (league avonden)

Dit seizoen spelen we op 2 avonden. Dinsdag en Donderdag.

Op Dinsdag spelen we een zogenoemde handicap league. Elke speler krijgt op basis van zijn/haar gemiddelde (totaal score gedeeld door aantal games) een bonus oftewel handicap. Dus hoe lager een gemiddelde, hoe hoger de handicap. Dit systeem maakt het mogelijk dat een beginnend bowler kan winnen van een meer geroutineerde bowler. U zult door dit systeem in staat zijn punten te verzamelen voor uw team. Deze dinsdag league is voor beginnende bowlers daarom uitermate geschikt.

Ben je al een gevorderde speler, dan hebben we op donderdag een scratchleague. Dat zijn leagues waarbij we op basis van scratch gooien. Dan tellen alleen het aantal pins.

Tijden

Dinsdag             : 19.30-21.30     3-mans league, 3 games

Donderdag         : 20.00-22.00     2-mans league, 4 games

De kosten

De kosten bestaan uit het volgende.

  • Contributie
  • Baanhuur
  • Diversen

Contributie

Om te kunnen deelnemen aan een van onze leagues dien je lid te zijn van onze vereniging en van de NBF (De Nederlandse Bowling Federatie). De contributie is inclusief de kosten voor de NBF.

Elk jaar publiceren wij de contributies op deze site onder het kopje "informatie - Contributie"

Baanhuur

Elke avond dat je speelt betaal je baanhuur aan het bowling huis. Dit verschilt per league en hangt af van het aantal games dat je speelt en hoe groot of het team is.

De kosten variëren tussen de €8,50 en €11,50 per persoon, per avond.

Diversen

Je zult in het begin bowlen met de bowlingballen en bowlingschoenen die het huis aanbiedt. Het is in het begin even zoeken naar welke bal jou het beste ligt, maar dan helpen we je graag mee.

Als je de smaakt te pakken hebt zou je kunnen overwegen een persoonlijke, op jouw hand geboorde, bowlingbal en eigen schoenen aan te schaffen. De kosten daarvan zijn afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. 

Trainen

Als lid van de NBF kun je in verschillende bowlinghuizen trainen tegen een speciaal trainingstarief. Dit is per bowlinghuis verschillend en heeft ook per bowlinghuis verschillende voorwaardes. Vraag hiernaar bij het bowlinghuis van je keuze voordat u daar een baan huurt om te gaan trainen. Als je gaat trainen met iemand die geen NBF lid is, dan vervallen in de meeste gevallen deze tarieven.

Meer informatie?

We hopen je voldoende geïnformeerd te hebben door middel van deze brief, maar mochten er nog vragen zijn schroom niet ons te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook zijn er elke dinsdag en elke donderdagavond bestuursleden op de bowling aanwezig (tussen 20.00 en 21.15) die je graag te woord zullen staan. Laat het weten aan het barpersoneel van het bowlinghuis en zij zullen ons laten weten dat je er bent!


[1] Wanneer je als team midden in een lopend seizoen jezelf aanmeld, dan kunnen we helaas geen team invoegen omdat alle competities al draaien. Maar we kunnen wel op de zelfde speelavond een plaatsje zoeken zodat je toch ergens met elkaar maar ook tegen elkaar zult spelen. Het seizoen loopt van begin september tot circa eind mei.

[2] Een sportpas plus heb je nodig wanneer je wilt deelnemen aan NBF geregistreerde toernooien die niet worden georganiseerd door de Zaanse Bowling vereniging. Een toernooi “buitenshuis”.