Eindstanden Zaanse 2014

Eindstand Zaanse Kampioenschappen 2014

Bij deze editie van de Zaanse Kampioenschappen waren er minder inschrijvingen dan gewoonlijk het geval is. Echter de strijd voor het kampioenschap is er niet minder om de de klasses.

  De jeugd mocht donderdagavond de bekende spits afbijten. Retchie Veen gooide bij de pupillen met 102 een PR. Hetzelfde deed Onur Koksal met een score van 157. Harley Snijders nam bij de pupillen de leiding na de 3 games in de voorronden.

  Bij de aspiranten was er een zeer fraaie 214 van Florian Mooijman. In de tussenstand verschilt plaats 1 (Wesley Drijfhout) en plaats 2 (Florian Mooijman) echter maar 5 pins. Alessia Bonaccorsi volgt op geringe achterstand op plek 3. De staart wordt gevormd door Suzanne Ellermeijer en Jordy Boeyer die ook maar 14 pins verschillen.

 

Op de zaterdag leverde de middag serie mooie scores op. Klaas Dirk Hommes had een mooie 1319 over 6 games. Marco Lammers gooide een 270 game. Bij de dames nam Chantal Rietvink de eerste plaats in beslag.

  Op de zondag waren er 2 series. In de eerste serie gooide Niels Imanse een serie van 1282. De hoogste games in deze serie was van Johan Mulder met 247.  Bij de dames was Ingrid Kelder de sterkste met een 1157 serie. In de 2de serie had Herman Hamminga uit de B-klasse een fraaie serie van 1276. Hij had ook de hoogste game met 257.

  Op zondag namiddag waren, de finales als eerste was de jeugd aan de beurt.  Bij de pupillen ging Harley Snijders met de eer strijken. Hij was te sterk in de finale voor de andere bowling collega’s. Bij de aspiranten haalde Florian Mooijman het net tegen Wesley Drijfhout, het verschil was maar 17 pins. Alessia Bonaccorsi veroverde de derde plaats.

  Na de oliepauze was het de eer aan de Dames A/B, Dames C/D en de heren C/D.  In de dames A/B klasse was Ingrid Kelder de sterkste. Chantal Rietvink haalde de 2deplaats en Ellen van der Pas lag beslag op de derde plaats. Bij de dames C/D speeldde de oudste en de jongste deelnemer van het toernooi. De jeugd heeft de toekomst en in dit geval wist de jeugd te winnen van ervaring. Amber Avondrood was Heidi Hofman met 20 pins de baas en eiste de overwinning op. Marjan Revers moest met 5 pins achterstand genoegen nemen met de 3de plaats. Het was de gehele wedstrijd zeer spannend wie het zou gaan worden. In de heren C-klasse was de overwinning duidelijk voor Brian Nap. Het gooide een degelijke wedstrijd en bleef Leo van Dalsen en Karl Hofman voor.

  In de 2de finale was het de beurt aan de heren A en heren B, elk in hun eigen klasse. Herman Hamminga had in de voorronden eenmooie serie gebowled en hoefde dus alleen maar zijn voorsprong te verdedigen. Dit deed hij met groot succes en bowlde met een constante serie naar de overwinning. De strijd om de 2de plaats was spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Mark Hendriksen, dit ging ten koste van Bryan Avondrood. Peter Eype bowlde te wisselvallig om een ereplaats voor zich op te eisen. In de klasse A was het een strijd van heb-ik-jouw-daar, en dan nog maar te zwijgen over de geweldige mooi games die een ieder ten toon spreidde voor het publiek dat in redelijke grote getalen aanwezig was. Zij waren getuigen van mooi bowlen. In de 2de game werd het publiek op een mooie, doch tragische 299 getrakteerd. 1 pin te weinig voor een perfect game. Maar Marco Lammers liet zich niet uit het veld slaan en ging door met mooi games bowlen. Met een serie van 179-299-248-266-236-244=1472 werd het een welverdiende eerste plaats. De laagste serie was een 1219 en de hoogste 1472. Er werden in de 5de game 8 maal een 200 game gegooid. Het gemiddelde van de finale was 216.67!!  Marco Lammers had een toernooigemiddelde van 230. Fantastisch gewoon. Van de 36 games waren er 24 boven de 200. Er waren nog tal van andere hoge games gegooid door de overige finalisten, die u kan nalezen in de einduitslag.

  Kortom : een toernooi met mooi bowlen, weinig storing en hoge games. Als u niet hebt meegedaan, dan heeft u een boel gemist.